Yhdistyksen pentuvälitys

Yhdistyksemme pentuvälitys auttaa sinua mielellään mikäli olet harkitsemassa amerikanakitan hankkimista. Voit myös soittaa mikäli sinua askarruttaa joku seikka koskien rotua, josta haluaisit lisätietoa. Parempi kysellä etukäteen mieluummin liikaa kuin liian vähän!

Pentuvälittäjällä on yhteystiedot mahdollisista sen hetkisistä pentueista ja myös etukäteistietoa tulevista pentueista. Näet myöskin tältä sivulta mahdolliset tällä hetkellä myytävänä olevat pennut. Autamme sinua myös mikäli olet harkitsemassa pennun ottoa ulkomailta, joka rotumme kannalta on aina tervetullut asia.

Ne rodun kasvattajat, jotka ovat yhdistyksemme jäseniä, voivat käyttää hyväkseen yhdistyksemme pentuvälitystä. Ota yhteyttä yhdistyksemme jalostustoimikunnan sihteeriin hyvissä ajoin kun suunnittelet astutusta, niin saat tarvittavat jalostuslomakkeet täytettäväksesi (Jalostuslomake A ja myöhemmin jalostuslomake B).

Kasvattajat huomio! Yhdistyksellämme on puolueeton, kurssit käynyt jalostusneuvoja ja aktiivinen jalostustoimikunta, joilta voit kysyä apua jalostuskuvioita pohtiessasi ja saat neuvoja sopivan uroksen etsimiseen.

Kaikki meistä toivoo ja odottaa saavansa "täydellisen" pennun, niin terveyden, luonteen kuin ulkomuotonsa suhteen. Ikävä kyllä sitä ei pysty meille kukaan takaamaan.

Parhaaseen lopputulokseen koiranjalostuksessa pääsemme hyödyntämällä tietojamme mahdollisimman monesta eri koirasta. Mitä enemmän meillä on kirjattua tietoa tulevan pennun vanhemmista, vanhempien pentuesisaruksista ja vanhempien mahdollisista muista jälkeläisistä, sitä paremmat ja suuremmat mahdollisuudet meillä on onnistua jalostuksessa.

Yhdistys kerää tietoja koiristamme ja ne ovat vapaasti saatavissa. Julkaisemme myös vuosikirjaa, jossa kaikki kyseisen vuoden terveystutkimus-, luonnetesti- ja näyttelytulokset sekä rekisteröintitiedot julkaistaan.

Kaikki edellä mainittu tieto ei kuitenkaan takaa täydellistä onnistumista, sen ovat saaneet valitettavasti kokea niin pennunostajat kuin kasvattajatkin. Suomen Amerikanakita Ry:n pentuvälityksessä esiintyvät yhdistelmät tietoineen on kasvattaja eli pennun emän omistaja ilmoittanut kirjallisesti Suomen Amerikanakita Ry:n pentuvälitykseen ja kasvattaja on itse yksin vastuussa kasvattamistaan yhdistelmistä. Lisätietoja pentueista ja koirista saat suoraan kasvattajilta, joiden yhteystiedot löydät pentueilmoituksista ja kasvattajien internet-sivuilta.

Tästä voit ladata Amerikanakitan pentuoppaan (PDF), josta voit lukea lisää rodusta ja erityisesti pennun koulutuksesta ja elämisestä amerikanakitan kanssa.