Vuoden Touho -kilpailun säännöt

1) Lomake on tarkoitus tulostaa itselle ja kerätä siihen tapahtumamerkintöjä vuoden loppuun asti. Touho-lomakkeeseen kirjoitetaan itse, mitä on oltu touhuamassa ja koska, ja vakuudeksi osallistumisesta lomakkeeseen kirjataan järjestävä yhdistys / nettisivut / yhteyshenkilö, josta osallistumisen voi varmistaa tarvittaessa. Jos lomakkeen tulostus jostain syystä ei onnistu, sen saa myös yhdistyksen sihteeriltä. Täytetty lomake tulee lähettää vuoden loppuun mennessä lomakkeessa mainitulle pisteenlaskijalle.

2) Vuoden Touho -tittelin metsästykseen saavat osallistua kaikki yhdistyksen jäsenten, myös perhe- ja lahjajäsenten, omistamat amerikanakitat.

3) Touho-kisan tapahtumiksi ei hyväksytä:
A) virallisia näyttelyitä tai epävirallisia pentunäyttelyitä, sillä ne huomioidaan vuoden näyttelykoirakisassa,
B ) virallisia MEJÄ-kokeita, sillä ne huomioidaan vuoden Mejä-koira kilpailussa.

4) Kaikki muut ohjatut tai jonkun tahon järjestämät tapahtumat, joissa tehdään porukalla jotain yhdessä koirien kanssa kelpaa touho-kisaan. Näitä ovat esim. match show't, viralliset ja möllitokot, agility (sekä viralliset että epäviralliset), luonnetestit, kiva koirakansalainen testit, pentukurssit, tottelevaisuuskoulutukset, haku- ja pelastuskoiratreenit, näyttelykoulutukset, junior handler -kisat & "Mitä ikinä mieleen juolahtaakaan" harrastaa.

5) Tapahtumia kerätään touho-lomakkeille vuoden loppuun asti ja lomakkeisiin kirjataan tapahtuman järjestäjän yhteystieto/nimi/nettisivu. Lomake palautetaan vuoden loppuun mennessä lomakkeessa mainittuun osoitteeseen. Kaikki lomakkeen määräpäivään mennessä palauttaneet osallistuvat touho-kisaan. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

6) Jokaisesta tapahtumasta, johon on osallistunut, saa yhden touho-pisteen. Pisteen saa vaikka suoritus hylättäisiin, eikä menestyksestä saa lisäpisteitä.

7) Kurssit ja jatkuvaisluonteiset koulutukset lasketaan neljään käyntikertaan/tuntiin asti yhdeksi tapahtumaksi = yksi touho-piste. Jos koiralla on yli neljä käyntikertaa yhdellä kurssilla tai jatkuvaisluonteisessa koulutuksessa se saa siitä lisäpisteen per neljä kertaa/tuntia.

8) Touho-pisteet kertyvät koirakohtaisesti, eli sillä ei ole väliä, käykö koira harrastamassa emännän vai isännän kanssa. Myös saman omistajan kahdelle koiralle pisteet kertyy erikseen, niitä ei lasketa yhteen.

9) "Vuoden Touho" -tittelin saa koira, jolla vuoden lopussa on eniten touho-pisteitä. Jos pisteet menevät tasan, tittelin saa koira jolla pisteitä tulee useammasta eri lajista.