Harkitsetko amerikanakitaa?

Harkitsetko amerikanakitaa?

Mikäli olet hankkimassa amerikanakitaa, käänny yhdistyksemme pentuvälityksen puoleen! Jos olet hankkimassa koiraa ulkomailta, voit kauttamme saada arvokasta tietoa ulkomaisten koirien terveydentilasta. Varmista ostopäätöstä tehdessäsi kasvattajalta, että pennun vanhemmat ovat kaikin puolin terveitä ja tutkimukset ainakin lonkkien ja silmien osalta tehty. Kysele myös amerikanakitojen omistajilta ja kasvattajilta rodusta. Saat jokaiselta varmasti tärkeää tietoa ja kuulet kokemuksia, niin hyvässä kuin huonommassakin. Tulet huomaamaan, että yleensä amerikanakita on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen perheeseensä – siitä puhutaan mielellään ja ylpeään sävyyn.

Amerikanakitan pennut ovat suloisia, mutta pentuaika ei kestä kauan. Kohta se on iso ja vahva, jaksatko viedä sitä pitkille lenkeille ja onko sinulla voimaa pidellä sitä jos se innostuu? Jaksatko peruskouluttaa pentusi?

Oletko valmis antamaan aikaasi sille? Se kärsii, jos käyt vain kotona kääntymässä ja käyttämässä sitä pikaisesti ulkona. Oletko varautunut eläinlääkärikäynteihin ja mahdollisiin tutkimuksiin? Ison koiran päivittäinen ruokintakaan ei ole ilmaista. Koiran otto vaatii paljon uhrauksia niin ajallisesti kuin rahallisesti. Amerikanakitat elävät keskimäärin 10-13 vuotta, oletko valmis näin pitkään sitoutumiseen? Mikäli vastaus on kyllä, saat taatusti uskollisimman ystävän mitä toivoa voi.

Tästä voit ladata Amerikanakitan pentuoppaan (PDF), josta voit lukea lisää rodusta ja erityisesti pennun koulutuksesta ja elämisestä amerikanakitan kanssa. Amerikanakitan omistajien mielipiteitä rodun luonteesta voi lukea luonnekyselyn tuloksista.