Uutiset 2006

Ajankohtaista

– Näyttelytulokset – Koetulokset –

Yleiskokous 21.10.2006 PERUTAAN!
 
Syynä tähän on, että JTO:ta ei olekaan saatu riittävän valmiiksi kokousta varten. JTO:n käsittely siirtyy ensivuoteen ja se hyväksytetään vuosikokouksessa jäsenistöllä.
 
Hallituksen puolesta,
Maarit Alho

Amerikanakitojen erikoisnäyttely 1.10.2006 Hyvinkäällä
 
Amerikanakitojen erikoisnäyttely järjestettiin sunnuntaina 1.10.2006 Hyvinkään Wanhalla Areenalla. Tuomarina näyttelyissä toimi ulkomuototuomari Miriam Lisker Yhdysvalloista, joka on kasvattanut amerikkalaisia ja japanilaisia akitoja jo noin 30 vuotta. Hän palkitsi myös erikoiskiertopalkinnoilla koirat paras pää-, paras häntä- ja parhaat tassut- lisäkilpailuissa. Näyttelyissä esitettiin yhteensä upeat 46 amerikanakitaa, ilmoittautuneita oli 54. Näyttelyiden tulokset ovat nyt nähtävillä yhdistyksen sivuilla. Myös kuvia tapahtumasta on esillä galleriassamme.

Näyttelyn tulokset
Kuvia
ROP Midian’s In Your Dreams & VSP Midian’s General Tiger

Yhdistys järjestää Match Show’n Hämeenlinnassa 19.8.2006

Suomen Amerikanakita Ry. järjestää Match Show’n Hämeenlinnan kaupungin puistossa 19.8.2006. Ilmoittautuminen alkaa paikan päällä klo 11 ja arvostelu klo 12. Ilmoittautumismaksu kaikkiin luokkiin on 5€. Match Show’ssa on luokat isoille rotukoirille, pienille rotukoirille, pennuille, monirotuisille sekä veteraaneille. Näiden lisäksi järjestämme myös lapsi ja koira -kilpailun, junior handler -kilpailun sekä parikilpailun. Lisätietoja tapahtumasta antaa Hanna Kukkola (p. 0400 – 228 866). Tervetuloa osallistumaan sekä seuraamaan tapahtumaa paikan päälle!

Tulokset

Koetuloksia ryhdytään lisäämään sivuille
 
Yhdistyksen sivuille ryhdytään lisäämään koetuloksia. Linkki tulossivulle löytyy tämän ajankohtaissivun otsikon alta. Tulossivulta löytyvät myös tulosten lähetysohjeet. Tavoitteena olisi saada esille tulokset kaikista kokeista/kilpailuista, mihin suomalaiset amerikanakitat ovat osallistuneet.

Näyttelytuloksia ryhdytään lisäämään sivuille
 
Yhdistyksen sivuille ryhdytään lisäämään näyttelytuloksia. Linkki tulossivulle löytyy tämän ajankohtaissivun otsikon alta. Tulossivulta löytyvät myös tulosten lähetysohjeet. Tavoitteena olisi saada esille tulokset kaikista näyttelyistä, mihin suomalaiset amerikanakitat ovat osallistuneet. Jotta tulossivu saadaan mahdollisimman kattavaksi, toivoisin tuloksia lähetettävän listalle aktiivisesti.

Yhdistyksen sivuilla uusi ulkoasu ja ylläpitäjä

Yhdistyksen sivut saivat uuden ulkoasun sekä ylläpitäjän. Gallerian sivut aukenivat myös tauon jälkeen ja sinne otetaan mielellään vastaan uusia kuvia jo galleriasta löytyvistä koirista, sekä sieltä vielä puuttuvista yksilöistä. Tarkoituksena olisi kerätä uros- ja narttugallerioihin yksi kuva/koira, joka olisi mahdollisimman edustava (ts. mistä koiran näkee kokonaisuutena mahdollisimman hyvin). Tämän lisäksi yhdistyksen sivuilta löytyy lisäkuvia varten oma erillinen kuvagalleria, johon omistajat voivat lähettää koiristaan ”vapaamuotoisempia” kuvia. Sinne on tarkoitus myös siirtää uros- ja narttugallerioiden vanhat kuvat, kun niitä uusitaan ajan tasalla olevampiin versioihin. Tällä tavoin gallerioiden avulla voi myös jossain määrin seurata koirien kehitystä.

Rodun oma keskustelufoorumi

Tervetuloa kaikki jäsenet ja rodusta kiinnostuneet keskustelemaan tästä ihanasta rodustamme ja kertomaan omista kokemuksista! Foorumin osoite on:

http://z13.invisionfree.com/Amerikanakita

Kirjaudu sisään mieluiten omalla nimelläsi tai selkeällä nimimerkillä. Pääset kirjoittamaan, kun admin on sinut hyväksynyt, odota siis hetki.

Yhdistyksen kesäpäivät!

Kesäpäivät Saarijärvellä 26.-27.8. Ahvenlammen leirintäalueella. Jäsenistöltä majoitusvaraukset ja ruokailuvaraukset ottaa vastaan Heikki Jokiaho, puh. 040-5559278. Ilmoittaudu ajoissa mukaan! Tiedossa mukavaa yhdessäoloa, koirahierontaa ja näyttelykoulutusta!

Tiedustelut: maarit.alho@kotikone.fi

Tietokanta poistettu

Vanhoilla sivuilla ollut tietokanta on poistettu ja tilalle on tullut kuvagalleria. Kaikki kuvat tietokannasta on siirretty omistajatietoineen kuvagalleriaan ja loput tiedot (ja paljon muutakin) löytyy KoiraNetistä.

Osa kuvista on hieman pieniä. Jos näitä löytyy isompana versiona, niin ottaisin erittäin mielelläni vastaan osoitteessa: johanna.huovinen@helsinki.fi

KoiraNet – amerikanakita

ROP Midian’s In Your Dreams & VSP Midian’s General Tiger

Kasvattaja, haluatko esittelysivun?

Kaikkien niiden kasvattajien, kenellä ei ole kennelilleen kotisivuja internetissä, on mahdollisuus saada yhden sivun mittainen esittelysivu yhdistyksen sivuille. Tarkoituksena on, että yhdellä sivulla voi esitellä lyhyesti itsensä, kasvatustoimintansa, koirat, tulevia pentueita ja/tai laittaa kuvia ja yhteystiedot. Nämä esittelysivut laitetaan linkkeihin muiden kasvattajien joukkoon. Sivun tekee ja ylläpitää yhdistyksen kotisivujen ylläpitäjä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Johannaan (ylläpitäjä): johanna.huovinen@helsinki.fi

Rotumme sai oikeuden jäljestämiskokeeseen

Kennelliiton Koe- ja kilpailutoimikunnan kokouksessa on päätetty seuraavaa liittyen rotumme osallistumisesta metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen:

”Koe- ja kilpailutoimikunta myöntää osallistumisoikeuden niille roduille, joille sitä on anottu, koska ko. koemuotoon saa jo nyt osallistua useita ei metsästyskoiriksi luokiteltuja rotuja. Seuraaville roduille myönnetään osallistumisoikeus metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen 1.4.2006 alkaen: akita, great japanese dog (amerikanakita), shiba, lagotto romagnolo, valkoinen länsiylämaanterrieri, suomenlapinkoira, lapinporokoira, ruotsinlapinkoira ja vehnäterrieri.”

Pöytäkirjaotteen allekirjoittamispäivä on 22.2.2006.

Rodun nimi muuttui!

FCI:n yleiskokouksessa keskiviikkona 6.7.2005 Buenos Airesissa Argentiinassa päätettiin suurijapaninkoiran alkuperäisen Great Japanese Dog -nimen vaihtamisesta ”American Akitaksi” ja rodun siirrosta ryhmästä 2 ryhmään 5.

Suomessa rodun nimi muuttui amerikanakitaksi vuoden 2006 alussa, jolloin se myös siirtyi ryhmään 5.